تبلیغات
آسمان علم - بیماری ها
آسمان علم
بدانیم تابمانیم
پنجشنبه 19 اردیبهشت 1392 :: نویسنده : علی شهرکی


مقدمه

بیماری های ناشی از غذا یا مسمومیت غذایی با خوردن غذایی که آلوده به باکتری، سم، ویروس یا انگل است ایجاد می شود. این آلودگی معمولاً به دلیل حمل و نقل، تهیه و یا نگهداری نامناسب ماده غذایی بروز می کند. بیماری های ناشی از غذا می تواند به دلیل وجود آفت کش یا دارو در غذا یا با مصرف اتفاقی مواد سمی از جمله قارچ سمی بروز پیدا کند. ارتباط بین غذا با آفات، از جمله حشرات کثیفی مثل مگس، سوسک و جوندگان هم سبب آلودگی مواد غذایی می شود


مقدمه

بیماری های ناشی از غذا یا مسمومیت غذایی با خوردن غذایی که آلوده به باکتری، سم، ویروس یا انگل است ایجاد می شود. این آلودگی معمولاً به دلیل حمل و نقل، تهیه و یا نگهداری نامناسب ماده غذایی بروز می کند. بیماری های ناشی از غذا می تواند به دلیل وجود آفت کش یا دارو در غذا یا با مصرف اتفاقی مواد سمی از جمله قارچ سمی بروز پیدا کند. ارتباط بین غذا با آفات، از جمله حشرات کثیفی مثل مگس، سوسک و جوندگان هم سبب آلودگی مواد غذایی می شود .

جلوگیری از ابتلا به مسمومیت ناشی از باکتری

جلوگیری عمومی برای جامعه

این وظیفه معمولاً به عهده دولت است که با وضع قوانین دقیق از کشت مواد غذایی تا تولید صنعتی غذا و چگونگی حمل و نقل مواد غذایی، سالم بودن غذا را تحت کنترل گیرد بررسی دقیق فراورده نهایی، که باید منشاء آن (مزرعه ای که ماده غذایی در آن تولید شده، هویت حیوانی که ماده غذایی را ایجاد کرده) و این که کی و کجا تهیه شده است معلوم باشد. در این صورت منشاء بیماری معین بوده و می توان نوع درمان را مشخص نمود. بنابراین اگر مشکلی پیش آید، می توان محصول نهایی را از مکان های فروش آن جمع آوری نمود احترام به ارائه کنندگان خدمات بهداشتی و سلامتی همچون قدرت کنترل و وضع قوانین در خصوص دامپزشکان .

ویروس ها

ویروس ها، تقریباً یک سوم موارد بیماری های ناشی از غذا را در کشورهای توسعه یافته ایجاد می نمایند. متوسط دوره کمون مسمومیت های ویروسی 1تا 3 روز به طول می انجامد. ویروس هایی که از نظر علائم و عوارض، شبیه باکتری ها هستند، عبارتند از : ویروس نورواک ، ویروس روتا

A هپاتیت 

هپاتیت ای که با ویروس های دیگر در بروز علائم تفاوت دارد. دوره کمون این بیماری 2 تا 6 هفته به طول می انجامد و این ویروس در ناحیه بالای معده و روده ها گسترش یافته و وارد کبد می شود. اغلب علائم این بیماری شامل تب، زردی پوست و... می باشد که منجر به عملکرد نامناسب و مزمن کبد می شود .

نحوه شیوع بیماری

معمولاً اکثر موارد ابتلا به این بیماری ها در بین افرادی که در یک خانه زندگی می کنند و غذای مشترکی را مصرف نموده اند رخ می دهد. گاهی چند عامل در کنار هم سبب شیوع این بیماری ها می شوند. برای مثال، زمانی که غذا را به مدت طولانی در دمای اتاق نگه دارند، باکتری های موجود در غذا شروع به تکثیر می کنند. معمولاً به دلیل پخت نامناسب غذا این باکتری های خطرناک کشته نمی شوند و بنابراین، عوامل ایجاد مسمومیت غذایی در غذا باقی می مانند .

از سال 1970م که میزان مرگ و میر ناشی از مسمومیت غذایی به اوج خود رسید، تصمیم گرفتند که با اتخاذ تدابیر لازم در سراسر جهان، سالم سازی مواد غذایی را بهبود بخشند. برای مثال، در سال 2001 م سازمان های مربوط به مواد غذایی در ایالات متحده آمریکا تصمیم گرفتند تا قبل از این که جسد حیوان تولید کننده گوشت را ببرند و برای مصرف انسان آماده نمایند، نخاع حیوان را جدا کنند. این امر به دلیل کاهش ابتلا به مسمومیت های ناشی از غذا و مخصوصاً، کاهش خطر ابتلا به بیماری های ناشی از جنون گاوی صورت گرفت .





نوع مطلب :
برچسب ها : غذاها، آیاغذاها برای ما بیماریایجاد میکند؟، هپاتیت، ویروس ها، مسمومیت ناشی از باکتری، بیماری های غذایی،
لینک های مرتبط :
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.


درباره وبلاگ


مدیر وبلاگ : علی شهرکی
نویسندگان
جستجو

آمار وبلاگ
کل بازدید :
بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید این ماه :
بازدید ماه قبل :
تعداد نویسندگان :
تعداد کل پست ها :
آخرین بازدید :
آخرین بروز رسانی :